Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Thursday, April 9, 2009

Kem Bina Insan 2009

Salam'alaik.. dah sekian lama menyepi akhirnya Allah kuatkan diri ini untuk membuat sesuatu di laman ini.. maklum lah manusia ni ada pasang naiknya.. tapi kalau lama sangat turunnya pelik jugak.. sekadar perkongsian kepada sahabat tahapian yang lain berkenaan dengan program di SMKA TAHAP baru ni.. mungkin ramai jugak yang berkesempatan nak join memeriahkan keadaan... tapi semangat sahabat-sahabat sekalian dapat dirasai oleh para urus setia yang menguruskan program tersebut.... :)

Untuk memendekkan cerita.. saya copy je la laporan ringkas yang telah sahabat kita ni wat.. lagi pun bahan tak banyak yang mendokumentasikannya.. nanti kalau blogger tahapian yang lain ada gambar bleh la upload di blog masing-masing ye.. nanti saya copy je...

copied
http://ninjasufi.blogspot.com/2009/04/kebin-09.html

Alhamdulillah dengan bantuan daripada Allah akhirnya Kem Bina Insan 2009 yang dianjurkan Unit Bina Insan SMKA TAHAP dengan kerjasama Alumni IPT selamat dilangsungkan....

Kat sini penulis malaslah nak buat laporan secara terperinci, sekadar nak mendokumentasikan sedikit sepanjang kem tersebut berlangsung...


Ni hari pertama program.. waktu tu penulis dan beberapa lagi sahabat daripada UIA baru je sampai.. ni slot riadah.. kalau ikutkan penulis ditaklifkan untuk bahagian riadah.. tapi dalam tentatif sepatutnya waktu tu bukan slot riadah... pening2... tapi program berjalan seperti biasa. Tiada kecacatan berlaku..


Malam harinya pulak selepas selesai Kuliah Dasar ialah masa untuk pembahagian kumpulan.. main jap 'angin tiup angin' ape yang ditiup tanya lah angin..

Ni time riadah pagi pulak.. mulanya muslimin dan muslimat kumpulm sekali di dataran untuk kawad yang diketua oleh Tuan Aiman dan Ustaz Fathi.. Pastu baru lah muslimat masuk ke dalam dewan buat ape ntah la... nak tunjuk gambar malas pulak.. :)

Next ialah LDK..


******************


Banyak lagi la aktiviti yang terdapat dalam kem kali ini.. kalau nak masukkan semua gambar macam letih je... sambung lain kali la... :)

Taklimat urusetia sebelum explorace..


Time explorace.. di check point IQ test..


ni tengah menguraikan simpulan benang..


*********************


Akhirnya.. selepas majlis penutup ialah sessi perpisahan antara peserta dan urus setia.Doa penutup dan doa wahdah


Fasilitator bersama peserta..


Barisan sebahagian urus seria dan fasilitator yang menjayakan program kali ini..

p/s: Kehadiran kami bukanlah untuk mendapatkan sanjungan daripada mana-mana pihak, sekadar terasa beban amanah dan juga ingin melihat adik-adik sekalian menjadi insan yang cemerlang di kaca mata umat...

Terima kasih kepada semua yang telah memberi kerjasama tidak kurang juga ada tahapian yang telah menghantar sumbangan kewangan walaupun dari luar negara. Segala jasa baik kalian insyaAllah akan dibayar dengan ganjaran yang tidak terNILAI..:)

No comments: